Om

Bodil Netterby Strängliden Lärare/Grundare & Utbildningsansvarig

Expertis

Vizuelle Academy är Sveriges första alternativa skönhetsskola som startade i Skåne 1987. Under årens lopp har elever önskat sig ett alternativt studiesätt för att kunna kombinera studierna med arbete och privatliv. Efter genomgången certifiering hos oss, är du berättigad att teckna trygghetsförsäkring för behandlingsskador.

Utbildningslagen

Skolverket och lagen om vuxenutbildning kräver att utbildning ska vara flexibel med möjlighet till distansstudier och individuell anpassning. Om eleven har studiesvårigheter, kan det teoretiska provet genomföras muntligt och alternativa examineringar användas.

Grundare

Bodil är grundare av Sveriges första alternativa Skönhetsskola. Med lång erfarenhet av förändringsarbete, har Bodil startat och drivit fyra framgångsrika företag. 2004 startade hon ett stort dagspa med utbildningscentrum i Skåne.  I många år har hon hållit i företags-interna och externa seminarier, tillverkat kursmaterial och föreläsningar samt åtagit sig konsultuppdrag för större företag.

Sandra Olander, Certifierad Lärare/Instruktör, Sandras Skönhetsvård, Göteborg

Utvecklare

Sandra är utvecklare av vår teknikutbildning och är den som ansvarar för att den praktiska delen av vår utbildning följer våra högt ställda kriterier. Hon driver även en egen salong som erbjuder samtliga behandlingar som vi utbildar i.

Vårt mål

Vi vill höja kunskapsnivån markant på alternativa terapeuter genom att erbjuda ett brett utbud av utbildningar som innefattar omfattande teoretiska studier på distans och kortare fysik hands on träning på skolan. Syftet är att, förutom att följa skollagen, även ge fler möjlighet att samordna sin studietid med arbete och familjeliv.

För att göra det möjligt att höja kompetensen hos alternativa terapeuter i Sverige, har vi anpassat utbildningsmaterialet till omfattande teoretiska block. Vi ställer höga krav på kunskap såväl inom teori som praktiska moment. Efter utbildningen kommer du även att känna till salongshygien, lagar och krav för hygienisk verksamhet, smittorisker, felbehandling och komplikationer. Utan kunskaperna kan du riskera sanktionsavgifter på upp till 10000 kr. I Nagelterapeut- och fransstylistubildningen ingår även härdplastcertifiering som är giltig i fem år.

Ingå i vårt team

Om du arbetar inom skönhet och saknar kunskaper i basmedicin, erbjuds du att gå den utbildningen via oss. Studierna sker på distans och det teoretiska provet, sker muntligt via Messenger Videochatt. Vi erbjuder även härdplastcertifikat på samma sätt, för dig som arbetar med fransar och/eller naglar.

Vizuelle Academy växer och under 2021 behöver vi etablerade lärare inom skönhetsbranschen som vill ingå i vårt team. Vi ställer höga krav på våra lärare och deras kompetens. Därför erbjuds du, om du inte redan har en fullgod utbildning i basmedicin, att ta den examen via oss. Du kommer som lärare att få lärarcertifikat samt kontinuerlig utbildning och stöd i din yrkesroll. Ta kontakt med Bodil för mer information.