076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

Vill du också arbeta inom skönhet?

När jag som nioårig nagelbitare fick mitt första nagellack, var valet givet. Att försköna och förändra yttre attribut för att stärka det inre välbefinnandet, gav en fantastisk känsla. Trots att jag faktiskt gjorde mitt val redan som nioåring, skulle vägen mot mitt mål bli både krokig och lång.

1975 var skönhetsvård inte ansett som ett riktigt yrke och det var heller inte något som gemene man (kvinna) lade några hårt förvärvade slantar på. Men hur det nu var, så fick jag i nionde klass, komma på studiebesök hos Pierre Robert Kosmetologskola i Malmö. På den tiden använde jag inte makeup alls, eftersom jag hade bra grundförutsättningar med långa svarta ögonfransar. Jag hade dock redan en avancerad och god hudvårdsrutin.

På kosmetologskolan fick vi en föreläsning om hudvård och en grundlig genomgång av makeup. En av flickorna i gruppen skulle få en makeup lagd. Terapeuten frågade om det fanns någon som inte hade makeup på sig. Min klasskompis Maria, som var betydlig mer oblyg än jag, sa; Bodil – du har ju ingen makeup.

Så med det avslöjandet var jag den som fick den eftertraktade makeupen, och förändringen blev total. Här fick jag ännu ett bevis på hur lätt det är att med rätt verktyg, göra fantastiska förbättringar.

Resten är historia men kontentan av detta är att ränderna aldrig gått ur. Jag har arbetat med skönhetsvård professionellt sedan 1981 och som egenföretagare sedan 1987 då jag startade Sveriges första alternativa skönhetsskola. Idag är min mission att ge tillbaka till ny terapeuter, alla de tips och trix jag har samlat på mig efter så många år i branschen. En grundstomme att luta sig mot för att undvika fallgroparna och att faktiskt kunna leva på sitt kall.

Min erfarenhet är transparent och det som driver mig passionerat är att lära nya skönhetsterapeuter allt jag kan och att ge dem rätt verktyg så de kan känna självförtroende i sitt yrke.

Under mina vingar får du alltid stöd och support både under och efter din utbildning. Mitt mål är inte att spotta ut terapeuter på löpande band, utan att se till att de terapeuter jag utbildar, faktiskt kan klara sig i konkurrensen.

error: Content is protected !!