076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se

Hur mycket vet du egentligen om dina tarmar? Hur tarmarna mår speglar sig på resten av ditt mående. Du har kanske hört talas om läckande tarm och följande är symptom på detta: 

 1. Diffusa magproblem – uppblåst mage, diarré eller hård mage
 2. Svagt immunförsvar
 3. Huvudvärk, minnesproblem, hjärndimma
 4. Ovanlig trötthet
 5. Hudrodnader, akne, rosacea eller eksem
 6. Autoimmun sjukdom. T ex hypotyreos, psoriasis, RA, Crohns, ulcerös kolit, vitiligo, celiaki osv
 7. Stort sötsug eller sug efter snabba kolhydrater (pasta, bröd
 8. Artrit, ledvärk, kronisk inflammation
 9. Näringsbrister som återkommer (järnbrist, B12-brist, magnesiumbrist etc)
 10. Depression, ångest, ADHD eller ADD.

Det är inte det värsta! Läckande tarm kan nå ut till blodomlopp och lymfsystem. Så läckande tarm ger dig egentligen inte problem med magen i första hand utan kan ge syptom från ovanstående lista.

Vad är det som läcker?

 • Protein som är dåligt smält
 • Bakterier
 • Gifter / avfall som egentligen ska utsöndras med avföring

Tarmarnas största fiende

Vi vet idag att processat mjöl är så finmalt att det kan ta sig igenom tarmväggen, om den är försvagad, och det som i sin tur gör den försvagad är den inflammation i tarmväggen som orsakas av just mjöl från sädesslag. Detta innebär i sin tur att amöbor kan simma omkring i blodet. (Örk!) Jag har sett mina egna amöbor i ett mikroskop, och det var ingen rolig syn.

Det absolut bästa du kan göra för din kropp om du har diffusa symptom på att något i kroppen inte står rätt till, är att utesluta alla sädesslag från din kost. Ibland kan du mörka förbättring efter endast några veckor. I västa fall tar det ett helt år utan sädesslag för att tarmen ska läka och när den sedan är läkt kan du återinföra sädesslag – i små mängder och ibland.

Så med det sagt, underskatta inte effekten av att utesluta sädesslag bara för att du inte har typiska Caliaki-symptom. Det är så mycket större än så. Du tror kanske att du äter hälsosamt… men har du verkligen koll? Idag innehåller maten vi köper, en hel del som inte borde ätas över huvud taget. Allergier märks inte alltid – du kan ha dem utan att veta och resultatet av det kan ge symptom som du inte kan härleda. Mjöl- och mjölkprodukter är de livsmedel som ofta kan störa kroppens system.

error: Content is protected !!