PMU – Permanent Make Up

Vi tatuerar ögonbryn, eyeliner och läppar och utbildar i alla metoderna. Vi finns i Skåne och Göteborg. En viss svullnad kan uppkomma efter behandlingen, gäller framför allt eyeliner. Direkt efter behandlingen kan man uppleva att brynen ser lite mörka och markerade ut, då är allt som det ska!, för ca 20-50% av färgen bleknar under de första 2-3 veckorna, och därefter kommer det att se väldigt naturligt ut. De första dagarna kommer du få en tunn skorpa på ögonbrynen /eyelinern denna ska tvättas varje dag med vatten och smörjas in med salva som du får mer dig härifrån.  Färgen brukar uppfattas som en aning blek direkt när skorporna trillat, detta är normalt. Färgen sätter sig i huden under några veckor och brukar bli mera framträdande.

Direkt efter behandlingen kan man uppleva att brynen ser lite mörka och markerade ut, då är allt som det ska!, för ca 20-50% av färgen bleknar under de första 2-3 veckorna, och därefter kommer det att se väldigt naturligt ut. De första dagarna kommer du få en tunn skorpa på ögonbrynen /eyelinern denna ska tvättas varje dag med vatten och smörjas in med salva som du får mer dig härifrån.  Färgen brukar uppfattas som en aning blek direkt när skorporna trillat, detta är normalt. Färgen sätter sig i huden under några veckor och brukar bli mera framträdande.

Vi tatuerar inte om…

 1. Du är gravid eller ammar
 2. Har keloid ärr sedan tidigare
 3. Tar blodförtunnande mediciner
 4. Behandlas du för någon sjukdom
 5. Om du har några födelsemärken eller liknande där vi ska tatuera ( I vissa fall kan vi behöva ett läkarintyg)
Vid pigmentering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Antingen med en lätt inskuggning eller helt ifyllda läppar, beroende på vilken behandling du väljer. En kostnadsfri touchup inom 4-6 veckor ingår i denna första behandling. Färgen brukar sitta mellan 1-3 år, ibland lite längre. När du tycker att det är dags att göra en påfyllning så bokar du denna till reducerat pris av vad en ny behandling kostar. Har du gjort en behandling hos en annan leveratör, behöver du boka en konsultation först.
Om du har fillers i dina läppar, måste du vänta 6 veckor efter senaste fillers injektionen, innan pigmentering av läppar kan göras. Vill du göra fillers efter en pigmentering måste du vänta i 6 veckor.   Vi använder pigment som innehåller aqua, isopropyl alcohol och glycerin. Det finns olika metoder att pigmentera och vi kommer tillsammans fram till vilka tekniker vi ska använda till dig för att du ska få de önskade resultatet.

Viktigt innan bokning

 • Du får ej ha munsår, herpes eller andra sår på läpparna vid tatuering
 • Du bör INTE ha tagit salicylsyra innan behandlingen då det ökar blödningsrisken. 
 • Du bör inte röka timmarna innan tatueringen
 • Tar du Omega 3, så sluta med detta 2 veckor innan
 • Du bör inte träna eller svettas direkt eller upp till 24 timmar efter behandlingen
 • Du bör inte sola eller bada i klorerat vatten
 • Undvik långa bad i badkaret eller långa duschar vilket luckrar upp sårskorpan
 • Se till att ha ätit något innan behandlingen så blodsockernivån är bra
 • Om du har mycket rynkor runt läpparna, ärr eller andra missfärgningar så som hyperpigmentering eller vita fläckar ska du boka en konsultation innan då det inte alltid går att tatuera på alla läppar
 • Skrubba och återfukta läpparna i 7 dagar innan bokad tid för bästa resultat

 

.

Bodil som är verksam i Skåne, har tatuerat sedan 2004 och har utbildning både från Derma Innovation och Beauty Profession. Sandra som driver salong i Göteborgsområdet, utbildade sig hos Vizuelle Academy 2020.

error: Content is protected !!