076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

ag tror du är överens med mig att det är viktigt att äta hälsosamt och att röra på sig. Det är även de första råd som ges om någon vill gå ner i vikt. Tyvärr är det inte så enkelt om viktuppgången har andra orsaker som stress, dålig sömn, för lite näring, obefintlig återhämtning mm. Allt detta kan i sin tur ge Diabetes typ 2, ledsna binjurar, sköldkörtelproblem och mer därtill. Den onda cirkeln gör att det är stört omöjligt att ta sig ur situationen. Börja i rätt ände istället…med näring, återhämtning och framför allt ha roligt. Kroppens biokemi lyssnar bättre då. När kroppen känner balans, reglerar kroppsvikten sig själv (med lite hjälp från dig)

Utmattning kontra återhämtning

Stress förbrukar dina näringsdepåer och kroppen använder mer av vissa näringsämnen som …* zink* magnesium* C-vitamin* B-vitaminerOm din kropp förbrukar mer än du tillför till av dessa näringsämnen, uppstår slutligen brister och bristsymptom. 

Visste du att mer än hälften som söker hjälp inom sjukvården för trötthet, värk och diffusa ”inte må så bra” symptom, tor att de har problem med sina hormoner? Stress är en stor bov i sammanhanget då binjurarna kan gå på högvarv och trycka på kortisolproduktionen. Att ha för mycket kortisol i blodet gör att man har svårt att varva ner och sova gott. Stress påverkar även din förmåga att äta rätt sorts mat på rätt sätt. Orken att laga mat från grunden kanske inte finns. Symptomen kan istället bero på insulinresistens: Metabolt syndrom kan leda till: fetma, alzheimer och demens, diabetes, hjärt-kärlproblem, obalans i blodfetter, blodtrycket, fertilitetsproblem och mycket annat som cancer samt problem med sköldkörteln. Tester man kan ta för att få reda på detta:

  • Insulin (Ofta så testas inte insulin utan glukos.)
  • Levervärden Asat, alat, GT
  • B12, folat, homoecystein
  • Sköldkörtelvärden som TSH, T4 och T3 TRAK, TPO och TG
  • Blodfetter som TG, LDL, HDL, och kvoten mellan dem
  • Cytokiner
  • CRP

Såå… vad är stress? Jo, allt som förändrar kroppens kemi. Det kan vara något du inte ens märker…som att ofta ha bråttom eller att jobba utan pauser eller att inte få i sig tillräckligt med näringsämnen eller att stoppa i sig transfetter eller… ja, listan kan göras lång! Se över ditt liv, du har bara ett!

error: Content is protected !!