076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

Känner du dig lika smidig som en flodhäst? Ibland vill det sig inte riktigt med viktnedgången. Vi vill ju alla se snygga ut i bikini till vår semester och då blir frustrationen stor. Om du har provat olika matplaner som till exempel LCHF för att minska i vikt, kan du ha hamnat i två olika lägen. Antingen har du lyckats tappa en del kilon, men plötsligt står vågen still och det händer inte mer. Eller så händer det ingenting alls från början till slut. LCHF är en lågkolhydrat-kost som sätter kroppen i ett tillstånd som kallas ketos, vilket innebär att kroppen tar energi från ditt fettlager. Om det trots detta inte ger någon märkbar viktminskning, är det inte kolhydratintaget som är fel. Kanske äter du för mycket protein, vilket medför ett överskott av druvsocker som höjer insulinet i kroppen. Då hamnar kroppen ur ketos. Lösningen är att äta mer fett eftersom det mättar och du kanske klarar dig på lite mindre protein. Med full balans på intaget av fett, protein och kolhydrater kommer din kropp att hamna i optimal ketos. Det är där du vill befinna dig för att viktminskningen ska gå så snabbt som möjligt.

Vi är alla olika och jag har många gånger stött på individer som tycker det är svårt att planera sin lågkolhydratkost för att komma i ketos. Det kräver en hel del mätande och vägande av maten. Som exempel kan nämnas att 100 gram protein inte motsvarar 100 gram rått kött. I varje gram kött finns det mellan 16 och 20 gram protein. Du måste omvandla din vikt i kött till lagom mängd protein.

En del tycker att planeringen och igångsättandet är omständigt och att det är besvärligt att lära sig allt man måste veta om LCHF för att klara omställningen. Då kan det vara bra att veta att det faktiskt finns en genväg. Måltidsersättningen Slanka är då lösningen. Du kan under ett begränsat antal veckor, ersätta ditt dagliga matintag med färdig porioner som du lätt löser upp i vatten. Det finns både soppor och milkshakes vilka även fortsättningsvis kan användas som mellanmål och på de dagar din planering av måltider faller ihop. Du kan få hjälp genom att ta kontakt med mig.

error: Content is protected !!