076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

Att känna sig trött, ha dåligt minne eller oförklarligt öka i vikt är väldigt vanligt, speciellt bland kvinnor. Då är det troligt att vi antingen besöker en vårdcentral för att ta prover, allt för ofta för att få veta att alla prover ser bra ut. Eller så får vi utskrivet sköldkörtel-hormoner, vilket är det vanligaste, eller kanske vi har fått ett förstadie till diabetes. Men om vi bara blir hjälpta initialt… Vad gör vi då? Nästa steg brukar vara att se över vad vi äter och att ta bort socker, mjöl- och mjölkprodukter samt kolhydrater. 

Händer då ingenting, inte ens på vågen, blir vi smått panikslagna. Alla andra får ju resultat men inte jag! Vad beror detta på? Ja, till att börja med är det ju så att var och en har sin egen unika kroppskemi som kanske inte svarar på de förändringar vi bjuder den på. 

Kläderna har blivit för små

Sen är det också vanligt att vi ökar i omfång runt midjan och nedre delen av kroppen. Benen kanske ändrar form och struktur och blir stock-formade och får en underlig konsistens. Vad vi kanske inte tänker på, är att allt detta beror på att kroppens inre kemi har kommit helt i o-ordning och att en enda förändring inte kan laga det som har gått sönder. Allt hänger ihop.

Vi läser på och finner att det säkert har att göra med att vi samlat på oss en massa vätska – eller att lymfsystemet har blivit trögt. Vi kanske till och med börjar med ett hemmaprogram som torrborstning och kanske bokar lymfmassage för att få ordning på detta.

Tyvärr är edet inte så enkelt att vi med enstaka yttre påverkan som kost och massage, kan reversers det som blivit galet. Det som påverkar vårt system ligger även i den stressnivå som kroppen byggt upp under lång tid. Så…beroende på var i din process du befinner dig, så svarar din kropp på olika stimuli. 

Den omöjliga kroppen

Du har försökt med allt du kan komma på men ingenting hjälper och griper efter halmstrån och provar det ena kostprogrammet efter det andra. Kanske följer du olika Facebook-grupper, där du läser om hur andra lyckats med just detta program. Du följer sakkunniga som du tänker har bra koll och mitt i alltihop, faller du ner i avgrundens djup, för ingeting hjälper just dig. Du börjar misströsta och söker andra lösningar. Kanske finns det något annat som kan hjälpa dig? Ett nytt kostprogram, en apparat? Kanske en speciell näringslösning, vitaminer eller en otroligt hjälpsam kapsel för just ditt problem? Du lägger ut mer och mer pengar och blir lika besviken varje gång.

Det du kanske glömt bort

Att äta hälsosamt och att ägna sig åt egenvård är väldigt bra, vilket kommer att hjälpa dig i längden. Men det som ofta glöms bort är att de stressnivåer som du byggt upp under lång tid, inte helt plötsligt försvinner för att du tar hand dessa delar. Det krävs en stor portion återhämtning, kanske i form av meditation, yoga, skratt och drömmar. Det sistnämnda är nog så viktigt eftersom det skapar glädjehormoner i din kropp, vilka är läkande i sig. 

Ett stort batteri kosttillskott

När vi söker efter lösningar, är det lätt att vi ställer egna diagnoser. Vi saknar kanske den eller den vitaminen, mineralerna eller så tror vi att vårt problem kan lösas med en dunderkur. Vi har redan i vårt skåp, alla sorters vitaminer och näringslösningar. Snart orkar vi inte svälja ner alla piller då de flesta fastnar i halsen. Till slut ger vi upp även detta och låter burkarna stå och bli gamla. Så, hur hjälpte detta dig?

Förstå din inre kemi

För att finna en lösning på problemen som drabbat dig, behöver du bli din egen detektiv. De eventuella mediciner du får på vårdcentralen, behandlar bara symptomen och kan vara nog så nödvändiga i början. Men för att komma tillrätta med det ursprungliga problemet, det som gjorde att kroppen började skrika på hjälp, behövs mer än så. Du har säkert läst artikel efter artikel som beskriver hur en person blivit fri från hjärndimma, sköldkörtel-problem och övervikt (samt mycket annat) genom att äta si eller så, och javisst, det vi äter har stor betydelse för hur vårt inre system väljer att reagera. Men…det är sällan allena saliggörande. 

Börja från början

 1. Rena ditt kropp på cellnivå – här är lever och njurar inblandade
 2. Ge din kropp optimal näring – lär dig vad din mat innehåller
 3. Drick rent vatten – använd någon typ av vattenrikare till det vatten du dricker
 4. Minimera risken för inflammation i kroppen – uteslut livsmedel med tillsatser
 5. Balansera kroppens syra- basbalans – Se till att alla utsöndrings-organ1  fungerar optimalt
 6. Sov bra – kroppen återhämtar sig vid djupsömn
 7. Få sol och frisk luft – kroppen behöver dagsljus, soloch frisk luft för att må bra
 8. Djupandas – lymfan har ingen egen pump och behöver hjälp att transportera lymfvätskan
 9. Träna mentalt – din hjärna behöver denna positiva tankeuppgift
 10. Rörelse – all typ av rörelse är bra
 11. Jordning – att gå barfota i gräs eller sand / jord, är positivt för kroppen

Detektivarbete

Jag rekommenderar dig att slopa den information som kommer från Livsmedelsverket, läkare och ”gurus” som säljer hälsoprodukter i vinstintresse. Jag menar inte att du ska strunta i din medicinska hälsa om den är nödvändig, men för diffusa problem är det sällan livshotande. Ovannämnda är ”köpta” i den mening att forskningsresultat har framkommit genom att skruva resultatet kring en hypotes. Läs gärna Forskningsfusket av Ralf Sundberg. Läkare i sin tur, har ofta ett samarbete med läkemedelsindustrin för att skriva ut vissa läkemedel. Gurus som följer i vinstintresse . Förstå mig rätt…det finns de som verkligen vill hjälpa andra och säljer produkter de själva har blivit hjälpta av eller som de verkligen har egna talande bevis för, men det finns även de som livnär sig på andras olycka så att säga. Där skruvas resultat för att stämma med ett utfall genom att ”allt går att sälja med mördande reklam”. 

Boktips

Forskningsfusket – Ralf Sundberg utkom 2011 Forskningsfusket fara fortsätter

Ralf har arbetat tillsammans med Martina 

Beklaglig dog Ralf i mars 2022. Jag har själv haft nöjet att arbeta tillsammans med Ralf mellan 2004 – 2017.

Martina Johansson, född 1984, är en svensk forskare och författare till en rad populärvetenskapliga böcker om hälsa och hormoner, bland annat Hormonstark, ”Hormonbiblarna” samt Hormonsmart mat och effektiv träning. Du kan läsa mer på Martinas hemsida.

Fotnot

Utsöndrings-organen

Hud, lungor, lever, njurar, lymfa och tarm. Dessa organ behöver fungera bra för att kroppen ska kunna göra sig av med slagg som den inte behöver och som rent av är toxisk och skapar en långrandig inflammation i kroppen.

Sol 2

Att inte få sol och d-vitamin är faktisk farligare än att röka. https://www.svt.se/opinion/sola-mer

error: Content is protected !!