076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

Alltid lika roligt är det att göra hår och makeup inför en fotografering. Under sommaren har jag haft semester och bara gjort en session och det var till min dotters bröllop. Igår den 17/9 fick jag göra ett jobb för Susanne Hellman Holmström som skulle fotograferas för sin hemsida. Susanne är kattbeteenderådgivare och föreläsare.

Som företagare är det viktigt vilken framtoning man ger ut som person för att komplettera sitt företag. Susannes färger för hemsida och logo är ceriserosa och därför använde hon sitt eget läppstift i just den färgen. Hon har en del cuperoser i ansiktet, dvs. brustna blodkärl. Här ville jag dölja dessa, samtidigs som resultatet skulle se naturligt ut. En svag ceriserosa nyans på rouget balanserade upp det hela.

Susanne har djupt liggande ögon och för att öppna upp lite extra, applicerade jag lösögonfransar som jag klippte och limmade bukettvis. Ca fem buketter per öga räckte. Själva ögonmakeupen gick i beige och brunt och eftersom Susannes ögonlock har generösa områden att måla på och locket inte är djupt liggande, kunde jag lägga en illusion av ögonlob lite högre än den naturliga loben. Denna teknik skapar en illusion av att blicken blir piggare.

Håret är plattat med lätt svängda toppar. Susanne hårfäste är lågt så vi lät håret falla naturligt fram åt ansiktet. Detta resulterar i att ansiktsformen ser smalare ut än i verkligheten.

Efter makeup- och hårstyling kom fotografen Kajsa från Kajsas foto. Tillsamman fick vi göra oss till för Gertrud, katten som var fotomodell.

error: Content is protected !!