076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se

Visste du att muskler kan klistra ihop och de kan till och med klistra fast på skelettet! Detta kan uppkomma vid statiska rörelser / stillasittande!

  • Det är Fascian, dvs bindväven som blir stel och orörlig.
  • Detta tillstånd går inte att stretcha eller massera bort.
  • Se till att din Fascia inte stelnar för det påverkar i sin tur lymfan.

Vad är fascia?

Fabian är ett helt nätverk med vilken varje del i kroppen är omsluten. Som tunna påsar som består av bindväv omsluts allt inne i kroppen. Dessa sitter i sin tur ihop med varandra och bildar ett nätverk för att hålla ihop alla kroppens inre delar.

Fascian har betydelse för muskelrörelse, men arbetar även när vi är stilla. Fascian minska smärtan vid en olycka och är betydande för att hålla oss friska via samarbete med immunförsvaret. 

Klibbig Fascia

Se fascian som ett nät av tusentals tunna sytrådar som jobbar längs med varandra. Om dessa klibbar ihop, vilket händer när vi vilar, kan problem uppstå. Till en viss nivå så hanterar kroppen det, men inte alltid. Därför ar det mycket viktigt, speciellt för dig med ett stillasittande arbete, regelbundet resa dig och sträcka ut kroppen. Vi vet idag att 40 minuters stillasittande åt gången är vad kroppen tål – allt annat är förödande för Fascian.

error: Content is protected !!