076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

1987 utbildade jag mig till färg- & stilkonsult och blev en av de allra första i Sverige att utföra dessa tjänster. Mitt företag låg då i Höllviken och det strömmade kunder från när och fjärran för att få reda på vilka färger och vilken stil som bäst gjorde dem rättvisa.

1991 kompletterade jag mina kunskaper genom att utbilda mig till modedesigner och modetecknare. Detta var för att jag ville utveckla mina tjänster med en större designnärvaro och för att skapa en större förståelse för mina kunder.

I starten 1987, kom en kvinna med sin tonårsdotter för att göra färganalys. Kvinnan hade drabbats av cancer och menade att hon ville ge detta till sin dotter för att det var en gåva som skulle bestå. Med sig, hade kvinnan även sin sexåriga dotter som fick titta på. Något år senare kom tonårsdottern tillbaka för att fylla på sitt makeup-förråd. Hon berättade då att mamman gått bort, men att hon var glad att hon fått sin färganalys som skulle följa henne genom hela livet.

Ungefär 17 år senare kom det en flicka från hudterapeut-skolan för att göra sin LIA-praktik på min salong. Det vidare sig vara den lilla sexåriga flickan som var med sin mamma och sin syster 1987. Cirkeln var på något sätt sluten där och meningen med färganalys och stilanalys gjorde sig väldigt gällande för mig där och då.

2008 sålde jag min del av företaget i Höllviken och flyttade till Höör. Anna Palm, dåvarande politisk ledare i Höörs kommun, kontaktade mig för att jag skulle hålla ett föredrag om färg och stil för kvinnliga företagare i kommunen. Det var en mycket trevlig tillställning med några lokala frisörer och klädbutiker som jag arbetade tillsammans med för att styla de mannekänger som visade kläder under kvällen. Sammankomsten hölls på Höörs Gästis.

Idag 2019 är det hetare än någonsin att hålla koll på sina färger och vilken stil som bäst framhäver just dina förutsättningar. Tveka inte att göra slag i saken! En färganalys behöver du bara göra en gång i livet – det är en investering som består. En stilanalys kan behöva göras om ifall du förändras mycket i kroppen på grund av till exempel stor viktuppgång eller viktnedgång.

error: Content is protected !!