Vanliga frågor

Är skolan godkänd?

Vi är certifierade så att alla våra elever får den kunskap som krävs för att få teckna försäkring för behandlingsskador. Det finns inga bestämmelser eller krav i Sverige att någon organisation ska godkänna en privatutbildning.  Skolan uppfyller Skolverkets krav på individanpassning och även alla säkerhetskrav som myndigheter kräver. Kurplanen för nagelterapeut är godkänd av SANSA och våra Reikiutbildningar följer Reikiförbundets rekommendationer.

Vi följer skolverkets styrdokument

Även om vår skola inte ingår i det kommunala systemet med gratis undervisning, så följer vi de styrdokument som skolverket satt upp. Vi ligger i framkant när det gäller digitala hjälpmedel. Bodil, vår huvudlärare har skrivit digitala läromedel för grundskolan och har många års erferenhet av studier på distans i digitalt format. Detta innebär att vi följer

  • Skollagen
  • Vuxenutbildningförordningen
  • Lagen om likabehandling
Lärarledd utbildning på distans

Du har möjlighet att gå vissa delkurser utan att komma till skolan. Teori och demonstrationsfilmer finns att tillgå initialt. Du kan även välja att gå utbildningen med privat genomgång på skolan, antingen i Skåne- eller Göteborgsområdet. Många av utbildningarna finns på heldistans, utan fysiska träffar. Detta studiesätt gör det möjligt för dig att studera när det passar dig. Du slipper att passa skoltider och kan kombinera dina studier med jobb, andra studier och familjeliv.

Validering

Om du har vissa förkunskaper genom att du exempelvis har arbetat utan utbildning och lärt dig på egen hand, kan du få dina kunskaper validerade. Du får då först fylla i ett formulär för självskattning och kryssa av de moment du känner att du kan klara att genomgå prov på. Sedan bygger vi din individuella kompletterande kunskapsbank för att knyta ihop säcken till en validerings-examen.

Hur lång tid har jag på mig att slutföra utbildningen?

Normalt har du ett år på dig att slutföra varje kurs men om du inte hinner inom 12 månader, kontaktar du bara oss och meddelar detta. Vi sätter då ett nytt slutdatum för dig.

Kan jag dela upp betalningen?

Vi erbjuder dessvärre inte delbetalning och eftersom kursens teorimaterial levereras till dig som en digital fil, finns ingen ångerrätt. Vi har valt detta sätt eftersom du då kan läsa in dig på materialet innan den praktiska genomgången och det tillkommer inga oförutsedda kostnader för dig. Vi kan dock hjälpa dig att finna finansieringsalternativ.

Hur gör jag betalningen?

När det gäller utbildning, betalas hela summan i förskott. Fakturan skickas med mejl till dig. Du kan välja att betala via banköverföring eller Swish och får tillgång till ditt kursmaterial så fort betalningen nått vårt konto.

Kan jag handla produkter var jag vill?

Redan vid utbildningen får du ta del av våra speciellt utprovade produkter. Att betänka är att vi under över 35 år, provat det mesta som finns på marknaden. Vår utbildning är omfattande och din certifiering beskriver exakt vilka kunskaper du har. Du får förutom själva diplomet, även en bifogad kursplan med allt som ingått i din utbildning. Däremot kan vi inte svara på vad leverantörerna kräver. Enligt lag är det inte tillåtet att kräva att en skola eller att en elev ska vara medlem i någon organisation men däremot kan företaget själv välja vem de vill sälja till. De flesta kräver dessutom att du kan uppvisa en kopia på ditt registreringsbevis. Leverantören är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss för att ta del av vår kursplan och timplan.

När det gäller märkesproblematiken vill vi bara säga: Det är inte materialet i sig som är hemligheten till ett lyckat resultat – det är i dina kunskaper. Förföriska är de vackra bilder som läggs upp i sociala medier och det är då lätt att tro, att om du bara har detta materialet så blir ditt resultat lika perfekt. Det finns inget som är mera missvisande! Vi lär dig att bli proffs på det du gör och det finns inga genvägar. 

Om yrkesorganisationer

Om du väljer att bli medlem i en yrkesorganisation är det viktigt att förstå vad du har rätt att kräva av dem. Att kontrollera att skolor följer deras uppsatta utbildningsplan för att kunskapsnivån ska hållas på samma nivå är självklart, men de ska även erbjuda fortbildning, föreläsningar, extra rabatter och lokala förekomster. Vad för du för pengarna? En yrkesorganisation ska verka i sina medlemmars intressen och får inte vara vinstdrivande. En del organisationen gör inte detta utan bara inkasserar medlemsavgifterna. 

När du genomgått vår omfattande utbildning och har godkända kunskaper, är du berättigad att använda vårt kvalitetsemblem. Kontakta oss för att få tillgång till detta.

error: Content is protected !!