076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se

Har du en dröm om att starta eget företag? Är du trött på ditt jobb, din chef och dina arbetskamrater. Vill du styra dina egna arbetstider och få mer tid över till annat?

Tro nu för all del inte att jag glorifierar att driva eget, för det är hårt arbete och målmedvetenhet som avgör om du ska lyckas eller inte. Jag har själv startat flera företag och tycker det är stimulerande att börja om igen från början, även om man är väldigt fattig i starten. Rädsla är din värsta följeslagare, tillsammans med alla olyckskorpar som kraxar om hur du blir både bankrutt och utarbetad. Lyssna inte på dem.

Eftersom jag har nischat mig och uteslutande arbetar med kvinnor, har jag ett varningens finger att lyfta för dig som genomför dina planer. Under de över trettio år som jag varit företagare, är de kvinnliga vänner som nyttjat mina tjänster lätt räknade. Anledningen till detta är DERAS rädsla. Rädsla därför att de inte själv våga starta ett företag och förverkliga sin dröm, rädsla för att de kanske gynnar mig, så att jag ve och fasa, tjänar pengar…på dem. (Här ska tilläggas att de har inte en aning om vad som krävs på intäktssidan innan en lön kan lyftas)

Håll ditt huvud högt och välj noga ut vilka av dina vänner du ska berätta för, att du nu ska starta eget. Det är inte bland dina vänner som kunderna finns. Kvinnor och män fungera helt olika. Var beredd på det. Män som behöver köpa någon vara eller tjänst, funderar först på vem han känner som kan tänkas vara aktuell att köpa detta av. Män gillar att gynna varandra.

En kvinna som behöver köpa en vara eller tjänst, vet mycket väl vad du säljer och scenario nummer ett är: Hon vill ha hutlösa rabatter för att hon känner dig. (Hon borde istället vara glad som är så priviligerad att hon känner dig) Scenario nummer två, som är mest troligt: Hon tar reda på någon som gör samma sak som du, men då någon hon inte känner.

Om du är företagare känner du igen det här. Tänker du bli företagare så glöm aldrig detta: Du behöver inte dina vänner för att lyckas – det enda du behöver är drivkrafter och envishet.

error: Content is protected !!