076 645 53 54 kontakt@vizuelle.se
Välj en sida

Blåmärken har ofta ett samband med höga halter av vävnadskoppar och obalanser med andra nödvändiga ämnen. Genom att förbättra hela den metaboliska profilen, inklusive kopparstatusen, kan man minska tendensen att drabbas av blåmärken. En förbättring av hudens läkningsförmåga kan också komma att märkas. 

För mycket koppar i vävnaderna kan ge små bruna fläckar i huden. När binjurarnas funktion inte fungerar optimalt hålls koppar lättare kvar i huden, vilket bidrar till symtom som hör ihop med kopparöverskott, exempelvis hudfläckar.

Kopparöverskott hör ofta ihop med Zinkbrist.

Vad gör du själv, för att må bättre?

Om du har ont eller inte mår bra i största allmänhet – vad gör du först och främst då? Går du till en läkare? De flesta av oss gör detta men tyvärr så erbjuder den traditionella vården inte den provtagning som skulle kunna finna ”de fem felen”! Ibland kan det vara så att du faktiskt känner till vad som är mindre bra för kroppen men struntar i det eftersom att du resonerar ”jag äter inte så mycket av det”. Du har hört talas om att socker och vitt mjöl inte är bra. Men då undrar jag…varför äter du det då? Undanflykter som att det är gott, det är jobbigt att ändra kosthållningen och att det är svårt när man är på resande fot eller på jobbet är bara svaga undanflykter. Du kan inte lura din kropp! Du har bara en kropp och ett liv – så varför inte ta hand om det dyrbaraste du har?

  • Hur mycket tid investerar du i ditt välmående? 
  • Vad investerar du tiden i?
  • Vet du inte vad du ska göra för att må bättre?
  • Har du en diagnos?

Hälsoprofeternas uppmaningar om att äta hälsosamt och röra på sig kan kännas ouppnåbart om du lider av någon slags problem med kroppen.

  • Hela vårt system hör ihop och om en liten del inte fungerar fullt ut så påverkas allt.
  • Hela det endokrina systemet behöver balans för att fungera bra.
  • Ta reda på var felet finns och behandla detta före själva symptomen så mår du bättre, mycket fortare.

Jag säger inte att du ska låta bli att behandla symptom om det är nödvändigt initialt men det är roten till det onda vi behöver komma tillrätta med. Tro mig, jag vet!

error: Content is protected !!