Skolan är godkänd av Säker Klinik

Vizuelle Academy erbjuder marknadens bredaste och mest omfattande alternativa skönhetsutbildning för att du som examinerad terapeut ska känna dig trygg i din yrkesroll med kunskaper utöver det vanliga. Skolan startade redan 1987, som den första alternativa skönhetsskolan i Sverige. Ansvarig huvudlärare är Bodil Strängliden som startat och drivit flera företag, däribland ett stort dagspa med utbildningscenter.

Syftet med vårt utbildnings-upplägg, är att möta våra elevers efterfrågan att kunna anpassa studierna efter arbete och familjeliv. Vi kan erbjuda detta genom att öka effektiviteten, kvalitetssäkra och leverera studie-smarta utbildningar.

Resultatet

 • Eleven får mer kunskap och större kompetens
 • Tillgång till mer omfattande teori
 • Spenderar mindre tid på skolan
 • Effektivisering av utbildningen medför mindre resor och större vinst ur en miljömässig synvinkel
 • Eleven får större möjlighet att själv påverka sina studier och kan studera på distans enligt sitt egen schema

Villkor

Du ska ha fyllt 18 år senast samma år som utbildningen startar och behärska det svenska språket väl i tal och skrift. Våra teorikompendier är omfattande och syftet är att höja kompentensnivån hos våra terapeuter. Kurskompendier levereras i digital form när du betalat in anmälningsavgiften och därför finns ingen ångerrätt. Digitala produkter liknas vid en plombering och omfattas inte av återköps-lagen. Teorimaterialet studerar du innan genomgång på skolan. På plats får du en repetition av kontraindikationer och en fullständig teoretisk och praktisk genomgång av behandlingen samt tillgång till instruktionsfilmer och steg för steg läromedel. Efter avslutad kurs med godkänt resultat, utfärdas ett internationellt certifikat. 

Elevens målpunkter är att

   • utöva yrket professionellt och korrekt
   • arbeta överensstämmande med svenska regler och lagar
   • tro på den egna förmågan och möjligheterna att utvecklas
   • kunna arbeta självständigt
   • använda sina kunskaper till problemlösning
   • använda förebyggande arbetssätt för hälsa
   • ansvara för sina studier och den support som skolan ger
   • interagera med läraren och ge feedback 

Så går det till

När du betalt din anmälningsavgift, och fyllt i din kursanmälan, mailas teorimaterialet till dig via en nerladdnings-länk. Resterande del av kursavgiften faktureras tillsammans med ditt kurspaket. Teorin studerar du på distans under ca 4 – 8 veckor och teoriprov genomförs muntligt live via Messengers videochatt. Den fysiska hands on träningen är en pedagogisk genomgång av själva behandlingen och i vissa utbildningar får du även tillgång till video-inspelat material. 

Innan du kommer till din praktiska genomgång på respektive skola, ska du studera det teoretiska materialet. Du kan välja att göra det teoretiska provet före eller efter genomgång på skolan. Du måste räkna med omfattande studier och praktik på egen hand med support från oss vid behov.  Behandlingar ska dokumenteras med foto, före och efter samt skickas/mejlas till kontakt@vizuelle.se. Vid varje insänt material ska du bifoga ditt fullständiga namn och födelsedata. Internationellt certifikat utfärdas efter godkänt teoriprov samt godkända praktiska moment som ska  Fri rådgivning efter kursen.

Som elev hos oss, kan du alltid känna dig trygg i din yrkesroll. Du genomgår en utbildning på hög nivå för att vara rustad att stå på egna ben efter examineringen.  Support under och efter utbildningen ingår. Vi använder produkter av proffskvalité, som är exklusivt framtagna för professionella och godkända hudvårdssalonger. Kvalitén på utförda behandlingar grundar sig dock enbart på terapeutens kunskaper. Vi har erfarenhet gällande start av salong, behandlingsmeny, prissättning, anställda och affärspartner. Du får stöd och support hela vägen och kan alltid återkomma med dina frågor. Du tar då kontakt med huvudkontoret via mail –  kontakt@vizuelle.se.

Våra hudvårdsutbildningar

Vi använder bland annat Cosmeceuticals som är en brygga mellan kosmetik och medicin. Produktserien ARCELMED® används vid större plastikkirurgiska faciliteter runt om i Europa, både före och efter plastikkirurgiska ingrepp.

ARCELMED® Care-sortimentet bekämpar inte bara rynkor och linjer utan kämpar också för att förhindra förlust av elasticitet samt återställer hudens fasthet och spänst. ARCELMED® har en egen innovativ forskningsenhet kring effektiva hudvårdsprodukter och ligger i framkant vid framställningen som sker i kliniskt isolerade laboratorier. 

Validering av naglar och fransar

Vi validerar (kartlägger, bedömer och värderar dina faktiska kunskaper, färdigheter och förmågor, det vill säga din reella kompetens) dina tidigare kunskaper och lägger upp en studieplan som är individuellt anpassad just för dig. Det finns möjlighet att komplettera dina kunskapsluckor snabbt och kostnads-effektivt. Om du har en avbruten utbildning från en annan leverantör eller om du är självlärd och har arbetat utan att ha en godkänd utbildning går det utmärkt att bygga på den för att få en examen. Diplom efter godkända moment ingår och du är då berättigad att, köpa produkter hos grossister och teckna behandlingsskadeförsäkring.

Kostnaden för valideringen beror på hur mycket kunskaper du saknar.

 • Du får göra en självuppskattning av dina kunskaper med värdena 1-5 utifrån en mall
 • Du mailar foto på dina tidigare arbeten
 • Vi kommer tillsammans överens om ett upplägg av individuell studieplan, teoretisk och praktisk
 • Du får göra praktiskt och teoretisk prov på någon av våra skolor